Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band

Een project van Cello Octet Amsterdam en de Cello Biënnale

 

 

Credits
Arrangement: David Dramm
Regie en projectie: Titus Tiel Groenestege
Vormgeving: Dieuweke van Reij
Geluid: Micha de Kanter

Met Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles werden in 1967 alle wetten van pop en rock overschreden. The Beatles gingen met ongekende opname-experimenten los op dit conceptalbum, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren. Cello Octet Amsterdam waagt het om een instrumentale live versie te spelen van – voor velen – de beste popplaat aller tijden.

Een enorme technische en artistieke uitdaging die het Octet met een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest durft aan te gaan: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en pop/rockzanger, David Dramm. Het collectief geheugen wordt opgeschud en de iconische songs – nog altijd revolutionair èn aanstekelijk – zullen klinken als nooit tevoren. Zo mogelijk nog iconischer dan de muziek, is de door Peter Blake en Jann Haworth ontworpen cover van Sgt. Pepper’s. Regisseur Titus Tiel Groenestege zal in aankleding en vormgeving de opwinding voelbaar maken die Sgt. Pepper’s in de kunstwereld teweegbracht. Psychedelisch design, popart en Indiase motieven vormen het natuurlijke decor voor het iconische album maar weerspiegelen ook de tijdgeest. Met vormgeving en projectie wordt een omgeving geschapen die het Octet neerzet als een revolutionaire cello-band.

 

 

De pers over Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band

Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band is het (klassieke?) livestreamconcert van het jaar” ★★★★★
“… het is natuurlijk de – compleet uit het hoofd gespeelde – muziek die maakt dat we dit gerust het concert van het jaar kunnen noemen. De Beatles stonden er al om bekend dat elk nummer een compleet eigen sound had. Dat is in deze bewerking op een briljante manier nagevolgd, gebruikmakend van de ongekende mogelijkheden die de cello in zich bergt. De scheurende gitaarsolo uit Fixing a Hole? Geen probleem. Het surrealistische pingeltje uit Lucy in the Sky with Diamonds krijgt gestalte als ijle octaven met tremolo’s. En in Within You Without Youleveren de cellisten niet alleen een perfecte imitatie van de sarangi (Indiase viool), maar ook van de sitar.”

“… zoals de Beatles destijds al beloofden: a splendid time is guaranteed for all.

Volkskrant 27-10-2020

 

“Buitengewoon geslaagd en bij vlagen indrukwekkend”

Het Parool 26-10-2020

Word lid van onze 8rban

En mis voortaan niets meer!

Privacy