Summa

Cello Octet Amsterdam | Samir Calixto | in samenwerking met Korzo. Een voorstelling over het verlangen naar troost en stilte op muziek van Arvo Pärt.

Credits

muziek: Cello Octet Amsterdam

choreografie: Samir Calixto

dans: Quentin Roger en Chiara Mezzadri

lichtontwerp: Pavla Béranova

Summa wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas en Gravin Van Bylandt Stichting

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte in tijden van verwarring en onrust. Stilte is in Pärts werk net zo belangrijk als de muzikale noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Octet samenbrengt om Summa te creëren. Pärt noemt het Cello Octet ‘ein Goldstück’ en schreef speciaal voor hen composities die de basis vormen voor Summa. Acht cellisten en twee dansers brengen in opperste concentratie een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind.

 

Word lid van onze 8rban

En mis voortaan niets meer!

Privacy

11 + 6 =