Inspiratieprijs voor Kunst en Leven

di 13 02 2024

Sanne Bijker neemt Inspiratieprijs in ontvangst

Acteur Katja Herbers heeft de Inspiratieprijs voor Kunst en Leven doorgegeven aan XR Musicians. Sanne Bijker nam de prijs in ontvangst. Sanne is een van de initiatiefnemers en mobilisator van het A12 Orkest, samen met Maartje Wortel en Marije de Waard. Ook richtte zij samen met enkele andere rebellen XR Musicians op, de muziekgemeenschapbinnen Extinction Rebellion, om de muzikale acties te kunnen blijven organiseren.

Sanne: “Ik vind het een enorme eer om deze prijs te krijgen, het is een erkenning van de bijzondere kracht die muziek heeft voor klimaatacties. En ik zie het vooral als een grote aanmoediging voor de hele muziekgemeenschap van Extinction Rebellion om muziek te blijven inzetten bij klimaatacties.”

Katja Herbers: “De beelden van het complete symfonieorkest op de A12 hadden niet alleen in Nederland impact, ze gingen de hele wereld over. Als ik denk aan de schoonheid en de breekbaarheid van de muziek tegenover de waterkanonnen van de politie, schiet ik vol. Een beter beeld voor waar we voor vechten is er niet. Het behoud van de schoonheid en de harmonie van ons mensen met elkaar en de natuur.”

De Inspiratieprijs voor Kunst en Leven is in het leven geroepen door kunstenares Maria Roosen. Het is een wisseltrofee, bedoeld voor de meest inspirerende persoon op dat moment, volgens degene die hem doorgeeft. De prijs is een kunstwerk, een glazen “Toverstaf”. Maria Roosen reikte de prijs de eerste keer zelf uit aan theaterregisseur Johan Simons. Simons gaf op zijn beurt de prijs door aan actrice Herbers.

Inspiratieprijs voor Kunst en Leven

Sanne Bijker neemt Inspiratieprijs in ontvangst

Meer info

Coming Up: Versus!

Nieuwe tour met Theater Utrecht.
voorjaar 2024

Meer info
Soortgelijke

Cello spelen is onze manier om een verhaal te vertellen.

© Cello Octet Amsterdam 2024 | Design: Bureau Grotesk