Contact

Cello Octet Amsterdam

020-8932068 Overhoeksplein 2 S08
1031 KS Amsterdam info@cellooctet.com

Voor gerichte informatie:

Artistiek: sanne@cellooctet.com

Zakelijk: claire@cellooctet.com

Boekingen: rares@cellooctet.com

Cello Octet Amsterdam wordt meerjarig ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Cello Octet Amsterdam volgt de CAO Muziekensembles. Hieronder kun je de gegevens over onze ANBI, het jaarverslag en het bestuursverslag downloaden.

Naam

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over ons? Hier een greep uit de vragen die wij de afgelopen jaren kregen:

  • Claire: “Eigenlijk is het een beetje van allebei, zoals wel vaker bij ons. We spelen onze eigen stukken, maar staan ook naast en tussen de twee acteurs in. We blijven niet op 1 plek zitten. Dus het is een theatervoorstelling. Met twee acteurs en 8 cellisten.”

  • Esther: “Omdat we iets doen wat je nog nooit eerder gehoord en gezien hebt. Je gaat écht iets heel bijzonders meemaken. We zijn een groep mensen die anders communiceren dan je gewend bent. En dat zal je ogen openen voor een wereld van klank, gevoel en emotie.”

  • Rareș: “Iedereen moet eens een cello in zijn handen hebben gehad. Het gevoel van omhelzing en de klanken die je door je lijf voelt trillen. Een ongeëvenaarde ervaring.”

  • Sanne B: “We zijn acht leiders 🙂 Wie de leiding neemt hangt af van wat de muziek nodig heeft. Soms is dat de ritmische motor, soms de melodie. Het is een kwestie van gezamenlijk luisteren en ademhalen. We zoeken naar de centrale hartslag.”

  • Sanne H: “Dat was bij de voorstelling Instant Love. De pooier uit de voorstelling zette per ongeluk iets in de fik. Wij stonden als prostituees verkleed in een kooi in de coulissen. Zagen we ineens die pooier wegrennen, zogenaamd om hulp te halen… Maar hij kwam niet terug, dus we hebben we de brand zelf moeten blussen. Wij op die ladder met hoge hakken. Hierdoor begon de voorstelling te laat en kregen we gigantisch op onze kop van de hoofdrolspeelster. Ik heb het niet droog gehouden!”

  • René: “Zeker niet. We spelen muziek van levende artiesten die een verhaal te vertellen hebben over de wereld van nu. Het kan modern klassiek zijn, maar ook elektronische of arabische muziek. De grenzen van genres zijn sowieso aan het vervagen. We gaan het liefst juist ergens tussenin zitten.”

Méér Cello Octet?

Doneer

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen.

Doneer hier

Nieuwsbrief

We hebben regelmatig nieuwtjes om te delen. Hier zie je een overzicht van wat er allemaal speelt rond het octet. Abonneer je op de nieuwsbrief om alles als eerste te lezen.

nieuwsbrief

Webshop

Neem een kijkje in onze webshop!

Ga naar de webshop

Heb je een vraag?

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Q&A

Cello spelen is onze manier om een verhaal te vertellen.

© Cello Octet Amsterdam 2024 | Design: Bureau Grotesk