Q&A

Q&A

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over ons? Hier een greep uit de vragen die wij de afgelopen jaren kregen:

  • Claire: “Eigenlijk is het een beetje van allebei, zoals wel vaker bij ons. We spelen onze eigen stukken, maar staan ook naast en tussen de twee acteurs in. We blijven niet op 1 plek zitten. Dus het is een theatervoorstelling. Met twee acteurs en 8 cellisten.”

  • Esther: “Omdat we iets doen wat je nog nooit eerder gehoord en gezien hebt. Je gaat écht iets heel bijzonders meemaken. We zijn een groep mensen die anders communiceren dan je gewend bent. En dat zal je ogen openen voor een wereld van klank, gevoel en emotie.”

  • Rareș: “Iedereen moet eens een cello in zijn handen hebben gehad. Het gevoel van omhelzing en de klanken die je door je lijf voelt trillen. Een ongeëvenaarde ervaring.”

  • Sanne B: “We zijn acht leiders 🙂 Wie de leiding neemt hangt af van wat de muziek nodig heeft. Soms is dat de ritmische motor, soms de melodie. Het is een kwestie van gezamenlijk luisteren en ademhalen. We zoeken naar de centrale hartslag.”

  • Sanne H: “Dat was bij de voorstelling Instant Love. De pooier uit de voorstelling zette per ongeluk iets in de fik. Wij stonden als prostituees verkleed in een kooi in de coulissen. Zagen we ineens die pooier wegrennen, zogenaamd om hulp te halen… Maar hij kwam niet terug, dus we hebben we de brand zelf moeten blussen. Wij op die ladder met hoge hakken. Hierdoor begon de voorstelling te laat en kregen we gigantisch op onze kop van de hoofdrolspeelster. Ik heb het niet droog gehouden!”

  • René: “Zeker niet. We spelen muziek van levende artiesten die een verhaal te vertellen hebben over de wereld van nu. Het kan modern klassiek zijn, maar ook elektronische of arabische muziek. De grenzen van genres zijn sowieso aan het vervagen. We gaan het liefst juist ergens tussenin zitten.”

Cello spelen is onze manier om een verhaal te vertellen.

© Cello Octet Amsterdam 2024 | Design: Bureau Grotesk