Bestorming

De Bestorming is het educatieproject van het Cello Octet Amsterdam in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam. Het project heeft als doel om kinderen die niet zo snel met klassieke muziek in aanraking komen op een verrassende en aansprekende wijze onder te dompelen in de wereld van de musici, hun instrumenten en de klassieke mondiale muziek.

Bij De Bestorming wordt de hele school een dag lang bezet door cellisten. De cellisten ‘vervangen’ de docenten (al blijven de docenten wel nodig in de klas), maken met de kinderen en een acteur een kleine voorstelling en laten de kinderen kennismaken met jonge talenten in de Classic Express, de rijdende muziekzaal van het Prinses Christina Concours. Aan het eind van de dag gaan de kinderen naar de aula of gymzaal voor een eindpresentatie waarin ze, samen met de acteur en de cellisten,  laten zien wat ze die dag hebben geleerd.

De kinderen bezoeken daarna (op een andere dag) de voorstelling Cellobende. Dit is een theatraal concert van het Cello Octet Amsterdam geschikt voor de groepen 5 t/m 8. De kinderen herkennen tijdens het concert de muziek en de cellisten zijn voor hen oude bekenden: het zijn dezelfde spelers die hun school Bestormden!

Credits

Een co-productie met de Cello Biënnale Amsterdam

Muziek en spel: Cello Octet Amsterdam

“Een dag vol kippenvelmomenten“
Artikel Westerpost – Shirley Brandeis
Foto: Jascha Bordon
Foto: Jascha Bordon
Foto: Jascha Bordon

Méér Cello Octet?

Doneer

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen.

Doneer hier

Nieuwsbrief

We hebben regelmatig nieuwtjes om te delen. Hier zie je een overzicht van wat er allemaal speelt rond het octet. Abonneer je op de nieuwsbrief om alles als eerste te lezen.

nieuwsbrief

Webshop

Neem een kijkje in onze webshop!

Ga naar de webshop

Heb je een vraag?

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Q&A

Cello spelen is onze manier om een verhaal te vertellen.

© Cello Octet Amsterdam 2024 | Design: Bureau Grotesk