S.A.M

S.A.M (STOP ANNOYING ME)

In S.A.M. geven componist Dyane Donck en mezzosopraan Els Mondelaers het podium aan tiener Sam. Sam, geportretteerd op film door zangeres Nina Kortekaas, deelt het podium met haar volwassen zelf, live gespeeld door Mondelaers. Deze derde productie van Donck en Mondelaers als co-creatoren is een samenwerking met het veelzijdige Cello Octet Amsterdam. Film, muziek en theater komen samen tot een diep persoonlijke voorstelling over opgroeien en mentale gezondheid.

De volwassen Sam volgt op het podium haar op schermen verschijnende jongere ik, terwijl gebeurtenissen uit hun levens zich fragmentarisch ontvouwen. De jonge Sam worstelt met angsten en duistere gevoelens van eenzaamheid, onbegrip en zelfhaat. Ze zoekt toevlucht in de wereld van film en muziek, waarin haar eigen creativiteit en fantasie de ruimte krijgen. De leden van Cello Octet Amsterdam vervullen afwisselend de rol van figuranten en musici met muziek variërend van elektronische pop en hedendaags klassiek tot duistere, vervreemdende soundscapes.

We kijken en luisteren mee terwijl Sam haar plek in de wereld probeert te vinden. Het (muzikale) samenspel tussen de jonge en oudere Sam onthult een bijzondere balans tussen jeugd, volwassenheid en (on)bereikt potentieel, soms grenzend aan het surrealistische.

 

Credits:

Dyane Donck – concept en compositie

Els Mondelaers – co-creatie en zang

Evelien van den Broek – compositie

Nina Kortekaas – zang en performance op film

Michael Jahoda – stem en tekst

Cello Octet Amsterdam – uitvoering en arrangementen

Auke Hamers – film

Sjaron Minailo – eindregie

 

S.A.M. gaat in première op November Music 2024 en is een productie van Dyane Donck Company in coproductie met Cello Octet Amsterdam.

Juli ’24

zo 7 jul
Down The Rabbit Hole

uitverkocht

Down The Rabbit Hole
Ewijk
Tourdata

Méér Cello Octet?

Doneer

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen.

Doneer hier

Nieuwsbrief

We hebben regelmatig nieuwtjes om te delen. Hier zie je een overzicht van wat er allemaal speelt rond het octet. Abonneer je op de nieuwsbrief om alles als eerste te lezen.

nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Webshop

Neem een kijkje in onze webshop!

Ga naar de webshop

Heb je een vraag?

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Q&A

Cello spelen is onze manier om een verhaal te vertellen.

© Cello Octet Amsterdam 2024 | Design: Bureau Grotesk